activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


maandag 10 november 2008

comite van aanbeveling

Met trots stellen we ons Comité van Aanbeveling voor, met hun motivatie om het Landje van De Boer aan te bevelen:

John Beeren, patron van restaurant De Bokkedoorns in Overveen:
“Iets authentieks op het gebied van kruiden en groentes moeten we te allen tijde koesteren. Voor onze keuken zijn onbespoten en karakteristieke producten heel belangrijk en we ondersteunen de ontwikkeling daarvan. Daarnaast lijkt het mij heel interessant om onze input te geven, juist voor ingrediënten die onze omgeving nog heel weinig kent, en voorlichting te geven over de toepasbaarheid daarvan.”
Geert de Boer en Karla Stroet-De Boer, kleinkinderen van Lodewijk de Boer, die de oprichter was van Kwekerij De Boer: “Wij hebben allebei goede jeugdherinneringen aan de bezoeken en het werken op de kwekerij. We zijn dan ook verheugd dat de kwekerij van onze opa, oprichter van Kweekerij L. de Boer, in zijn nieuwe gedaante, het Landje van De Boer, behouden blijft en een educatieve bestemming krijgt voor jong en oud.
Karla: "Het leukste bijbaantje! Samen met mijn vriendin jaren naar de kwekerij van oom Lou en oom Henk. Op zaterdag en in de vakanties. Eerst op de fiets, we spaarden allebei voor een brommer, en later op de welverdiende Puch Maxi. In de schuur afrikaantjes, petunia's, etc. oppotten met de radio aan. Natuurlijk op Veronica. In de zomer vooral onkruid wieden. Opa kwam vaak een paar uur plantjes verspenen. Het was altijd gezellig, het was altijd feest!!"

Geert: "Na mijn zus ging ik elke week, elk dag in de vakantie, uit Hoofddorp fietsen om een nieuwe generatie planten op te potten, planten te scheuren en bloembedden te wieden en plezier te maken met de andere vakantiehulpen. Met z’n vieren of vijven in het kleine kantoortje, bij de warme potkachel, koffie drinken met een moorkop erbij. Daarna bloemen snijden en veldboeketten maken. En op de terugweg langs bloemenwinkels in Haarlem en Heemstede om de boeketten af te leveren."

Wim de Gelder, oud-burgemeester van Bloemendaal: “Ik beschouw het Landje van De Boer als een aanwinst voor de gemeente Bloemendaal, van oudsher een gemeente die van groen houdt en van lekker eten. De gemeente ondersteunt het project dan ook van harte.”

Han de Kroon, mede-auteur van het boek 'Onvergetelijke groenten' en directeur van horecagroothandel Horecavers:
“Het Landje van De Boer is een buitenkans voor een de nieuwe generatie, die ouderwetse en nieuwerwetse smaken kan leren waarderen. Wat mij betreft kunnen kinderen niet jong genoeg kennis maken met de lol van het telen van dergelijke groenten.”

John Todirijo, voormalig hoofd groenvoorziening van de gemeente Bloemendaal en bestuurslid van de Koninklijke Maatschappij voor Tuin- en Plantkunde: “Bomen, planten en groen zijn mijn passie. Hoe meer mensen kennis maken met de genoegens van tuinieren en de natuur, hoe liever het me is. Het Landje van De Boer belooft een plek te worden die daaraan bijdraagt en ik ondersteun het initiatief dan ook van harte!”

Simon Werkendam, voorzitter van Slow Food Haarlem en initiatiefnemer van Slowworld in Haarlem.
“Slow Food Haarlem omarmt het initiatief van Het landje van de Boer van harte. Het biedt een mooie gelegenheid voor kinderen, maar ook en vooral voor hun ouders, om weer kennis te maken met echte smaken. Opdat we daarmee de vraag naar verscheidenheid van eigen bodem stimuleren en zodoende een steentje bijdragen aan de strijd tegen de smaakvervlakking!”
Leontine Trijber, groenjournalist en auteur van ‘De ontdekking van de tuin’.
“Ik draag het landje van de Boer een warm hart toe omdat mijn eigen hart van een dergelijke uniek project sneller gaat kloppen. Ik zie het Landje van de Boer als een ontmoetingsplek waar mensen op een vooral positieve en stimulerende manier van elkaar kunnen leren in een gemeenschappelijk beheerde multifunctionele paradijselijke tuin vol bloemen, groente, kruiden en fruit. Een feest voor alle zintuigen, waar iedereen kan komen mijmeren en letterlijk tot adem kan komen op een bankje onder de appelboom, of even geur kan opsnuiven op het paadje beplant met geurende loopkamille.”