activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


maandag 10 augustus 2009

Het Landje op de Slowfood-markt

Toepasselijker kan het haast niet. Op de Oude Groenmarkt, ongeveer tegenover de Warmoesstraat, zetten we op 8 en 9 augustus onze kraam op de Slowfood-markt vol met oude groenten, waaronder warmoes! Dankzij Han de Kroon van Horecavers (tevens lid van het comite van aanbeveling van het Landje van De Boer) konden we hier twee dagen lang het publiek laten proeven van in de vergetelheid geraakte heerlijkheden als gestreepte bieten, paarse peen, topinamboer en pastinaak. Een uitbundig veldboeket vervolmaakte de kraam, die een mooi voorschotje gaf van wat ons op het Landje van De Boer voor ogen staat.
Het waren twee mooie dagen, waarop we vergeten groenten onder de aandacht hebben kunnen brengen en het Landje in een sfeervolle entourage voor het voetlicht brachten.

nieuwsbrief 29 juli 2010

Beste belangstellende van het Landje van De Boer,
Het is ongelofelijk hoe het Landje in betrekkelijk korte tijd een majeure metamorfose heeft doorgemaakt! Het schuurtje is geheel gerenoveerd, de moestuin staat vol groenten, in de verhoogde borders staan bloemen te lonken en kruiden te geuren, de borders rond de bomen staan in volle bloei, de leipruimen staan mooi aangebonden, de boomgaard is in gebruik voor picknicks, de heesters staan op hun plek, de contouren van het bloementheater zijn zichtbaar, de kapschuur staat.
Dit is allemaal tot stand gebracht met steun van vele partijen en personen. Zo heeft het Landje financiële ondersteuning gekregen van de KNHM, het VSB-fonds, de J.C.Ruygrokstichting, het Maatschappelijk Stimuleringsfonds Rabobank Zuid Kennemerland, het Weeshuis der Doopsgezinden, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Janna Bosselaarfonds, het Rotary Community Fund, Stichting Ons Bloemendaal en de provincie Noord Holland.
Speciale vermelding verdient de gemeente Bloemendaal. Dankzij haar subsidie voor de restauratie van de tuindersschuur, een gemeentelijk monument, beschikt het Landje straks over een wind- en waterdicht onderkomen dat weer een eeuw (of wat) mee kan, en blijft het charmante beeld behouden van de schuur met zijn rode pannendak aan een onverharde weg .
We zouden trouwens niet staan waar het Landje nu staat zonder de bijdrage van onze sponsors, die belangeloos zaaigoed, plantgoed en/of pomp hebben gedoneerd (en geplaatst, verplaatst en/of geplant): zaadhandel Vreeken, zaadhandel Van Hemert & Co, kwekerij Arborealis, fruitbomenkwekerij Snel, pompenfirma Eco-Aqua, hoveniers Jaap Kuijpers en Rob Loef, rozenkwekerij De Bierkreek, wilgenspecialist de Vlechterij, boomkwekerij Bulk, viburnum-specialist Ward van Teylingen, transportbedrijf Duineveld, Gardena Tuingereedschap, restaurant Fleurie en Horecavers Kennemerland. Ook de berg klinkers die bestrating gaat worden is een zeer gewaardeerde schenking. En waar zouden we zijn zonder de tomeloze inzet van de talloze vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken om het Landje te ontruimen, aan te leggen en bij te houden? Of de adoptieouders van de fruitbomen? Om met de accountant te spreken: op het Landje wordt met betrekkelijk weinig geld veel waarde gecreëerd!
Stichting Landje van De Boer beschikt dus in enige mate over een budget voor de aanleg van het Landje van De Boer. Zeg maar: de fase van puinhoop naar paradijs. Maar als we vooruit blikken - naar een toekomst met gasrekeningen, verzekeringen, de schuur die nog ingericht moet, OZB, reparaties – realiseren we ons dat het Landje Vrienden nodig heeft. Stichting Landje van De Boer krijgt geen enkele subsidie om het Landje draaiende te houden als het eenmaal is aangelegd. Om het Landje duurzaam van een gezonde financiële basis te voorzien is de Stichting op zoek naar Vrienden van het Landje van De Boer. Wie jaarlijks € 50 (of meer) doneert op rekeningnummer 1401 62 747 van Stichting Landje van De Boer mag zich Vriend van het Landje van De Boer noemen. Vrienden krijgen 25% korting voor twee personen op de aanschuifmaaltijden, kooklessen en workshops die binnenkort op het Landje te beleven zijn.
Een andere mogelijkheid om het Landje financieel te ondersteunen is certificaathouder worden. Een certificaathouder leent de Stichting € 1000,-. Deze lening is renteloos en niet opeisbaar. In plaats van rente krijgen certificaathouders een maal per jaar een uitnodiging voor twee personen voor het Certificaathoudersdiner. Certificaathouders genieten tevens de voordelen van Vrienden. Een certificaathouder is eigenlijk een Dikke Vriend van het Landje van De Boer. De bijlage geeft meer informatie over het Certificaathouderschap.
Voor een solide toekomst hoopt Stichting Landje van De Boer op een grote kring van Vrienden en Dikke Vrienden!
Anneke, Elbrich, Leontine en Arne (de penningmeester)
Stichting Landje van De Boer is door de fiscus aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat betekent dat donaties aan de Stichting fiscaal aftrekbaar zijn.

nieuwsbrief 10 augustus 2010

Beste belangstellende van het Landje van De Boer,
Eindelijk is het zover: we gaan aan de slag met wat er groeit op het Landje!
Op zaterdag 21 augustus houden we een workshop ‘duurzame BBQ’. Aantal voedselkilometers van deze maaltijd: enkele meters. Ook doen we niet aan lappen vlees, wat ook weer bijdraagt aan duurzame voedselproductie, CO2-reductie en wat al niet.
We beginnen om vier uur en bouwen dan om te beginnen de barbecue. Vervolgens graven we aardappeltjes op. Die gaan we poffen. In de kruidentuin plukken we kruiden voor de kruidenboter, voor de taziki en voor de marinades voor de groenten. In de moestuin oogsten we courgettes en die gaan we, evenals paprika’s, knoflook, aubergines, tomaten en champignons, bereiden op de BBQ. We roosteren broodjes tot crostini en gaan die feestelijk beleggen. Dit alles onder leiding van twee deskundige koks met een passie voor vers en improvisatie.
Tegen een uur of zes gaan we aan tafel in de boomgaard (bij slecht weer in de schuur of onder de veranda) en al dit lekkers opeten.
Deelname aan de workshop (inclusief maaltijd, uiteraard) kost 25 €. Aanschuiven kan ook en kost voor volwassenen 12 € en voor kinderen 8 €. Wie iets anders wil drinken dan thee van kruiden uit de tuin, kan zelf drank meenemen. Vrienden van het Landje van De Boer krijgen 25 % korting voor zichzelf en een introducé.
Aanmelden met vermelding van aantal personen voor workshop en/of aanschuiven en ja/nee Vriend van het Landje van De Boer via: bbq@landjevandeboer.nl.
Op zondag 22 augustus sluiten we de zomervakantie af met een zomers en kindvriendelijk buffet, inclusief zelf broodjes bakken boven een vuurtje en appeltjes poffen. Buffet geopend vanaf 17.00 uur. Kosten: 12 € voor volwassenen en 8 € voor kinderen. Vrienden van het Landje van De Boer krijgen 25 % korting voor zichzelf en een introducé. Aanmelden met aantal personen en kinderen via: zomersmaaltje@landjevandeboer.nl.
Vriend worden van het Landje voor de rest van 2010 kan ter plekke, of door overmaking van een donatie van 50 € (of meer) op rekening 1401 62 747 ten name van Stichting Landje van De Boer.
Wij verheugen ons op een smakelijke start van de culinaire festiviteiten op het Landje!



Anneke, Elbrich en Leontine