activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


dinsdag 9 maart 2010

de fruitbomen staan erin

Maandagmorgen op acht maart brak dan het moment aan waar we al zo lang naar uit hebben gekeken: Gert en Betty Snel van kwekerij Snel in Naarden (gespecialiseerd in oude fruitrassen) arriveerden met een aanhanger vol appelbomen, perenbomen, pruimenbomen en bessenstruiken en frambozenstaken. Onze eigen hovenier Hans Stolvoort kwam met Raimon en Tim, Jaap Kuipers, een collega van Hans, bracht Petra en Arend mee. Lonneke zorgde voor de appeltaart, Hollandse en Franse, om de bomenplanters mee te verwennen.
Met zoveel vaardige handen waren de plantgaten snel voorbereid en kon als eerste Bram (koosnaampje voor Bramleys' Seedling, een Engelse goudrenet) de grond in. Al snel volgen Jacques Lebel, Notarisappel, Groninger Kroon, Limoenappel, Hollands GLorie en Laxton Superb. Vervolgens waren de pruimen en de peren aan de beurt.
Het voelde alsof we in een tuin make-over programma waren beland. Opeens krijgt het Landje driedimensionale vormen! We vinden het nu al geweldig. En dan te bedenken dat de bomen met een maand of twee allemaal uitlopen en in bloei staan!