activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 9 mei 2010

zaaien met Jaap


Onder een bewolkte hemel verzamelden zich op zaterdagochtend 8 mei zo'n twintig deelnemers voor de workshop 'zaaien met Jaap'. Jaap Kuijpers, een wandelende encyclopedie als het op planten aankomt, deelde zijn kennis met ons.
Bijvoorbeeld: hoe bereid je een zaaibed voor?
Hoe verander je grasgazon in een zaaibed? En dan het zaaien zelf: van grote zaden ('één voor één') tot kleine zaadjes ('als een snufje zout'): alles kwam aan bod.
Het ene na het andere zakje werd opengescheurd (met dank aan de firma Van Hemert en Co voor de zaden die ze ons gratis en voor niets hebben geleverd en met dank aan Jaap, die ook nog een ruime broekzak vol leuke zaadjes bij zich bleek te hebben) en de inhoud aan de aarde toevertrouwd ('zaad nooit begraven!'); van zinnia's en siergrassen tot courgettes en bosui. Rond de appelbomen een paar zaadjes oostindische kers. Rond het fruit een speciaal 'wijngaardmengsel' van de firma Vreeken vol groenbemesters en bijenlokkers.
Er is ontzettend hard gewerkt en heel veel werk verzet. Leontine had er de handen aan vol om alles van labeltjes te voorzien zodat we straks nog weten waar wat is gezaaid. Gelukkig werden we spontaan verwend en op krachten gehouden door Herbert van restaurant Fleurie, die ons een mand croissantjes bezorgde, en door Ruby ('ik bak graag')en haar flapjacks (superengelse havermoutkoekjes).
Ook is een mooi hekwerk neergezet waar de latyrus tegenop kan klimmen. Jaap kwam met kant en klaar voorgezaaide latyrusplantjes. Ook Hermien had goed voorwerk verricht en zo konden meiraapjes meteen de moestuin in.
En nu maar wachten tot al dat moois de kop opsteekt! Het weer zat al met al niet tegen. Doordat de grond vochtig was en de zon niet scheen, hoefden we niet te gieteren. En pas om twee uur, toen alles al weer aan kant was, begon het zachtjes te regenen...