activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 16 mei 2010

een voorbeeldige werkdag

Na een nacht met nachtvorst was het op 14 mei gelukkig een stralende middag. Het was een 'voorbeeldige' werkmiddag in de zin dat er heel veel verschillende klussen onderhanden zijn genomen. Zo had Lody de instructies voor het zaaien van het wijngaardmengsel zorgvuldig gelezen en na het licht inzaaien 'walste' hij. Niet op de foto: bij gebrek aan een 'mals buitje' in het verschiet zijn de zaadjes ook nog begieterd.
Ada heeft roseval en ratjes gepoot en voorziet ze van een royale plens water. Niet op de foto: alvorens de piepers te kunnen poten moest het bed eerst worden afgegraven, omgespit en geharkt.
Frank harkt onkruid bij elkaar. Niet op de foto: Rob die het onkruid heeft geschoffeld.
Birk, Marie, Lois en Ravenmarijn weten wel raad met de klinkers die klaar liggen om een terras te worden: voorlopig doen de klinkers dienst als huisje. Ook op de foto: Beppe
Amarins, Sjoerd en Saskia proberen hun perfectionissme in toom te houden bij het zetten van de rollaag. De stenen zijn namelijk ongelijk en de waterpas is meedogenloos, dus wil je elke klinker op de millimeter nauwkeurig, dan is het gekkenwerk. Gelukkig krijgen ze de slag te pakken. Het blijkt toch ook een kwestie van gevoel. Niet op de foto: Olga die ook wel raad weet met een waterpas en een rubberen hamer.
De Laxton Superb bloeit ongeveer net zo mooi als zijn kaartje! Evenals de Gorninger Kroon, de Glorie van Holland en de Limoenappel. Bramley's Seedling staat in knop: daarmee heeft deze laatbloeier de beste kans om nog bestoven en bevrucht te worden, want doordat het steeds zo koud was, waren nog maar weinig bijen of hommels in de lucht.