activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


maandag 7 juni 2010

bloenmdaalse gele

Bloemendaalse gele is een zogeheten 'slobberkool' die ooit in deze streken veel werd geteeld. Nu zijn er nog maar een handejvol tuinders die deze kool nog koesteren en één daarvan in Lambert, op zijn volkstuin op Buytentwist, de volkstuinvereniging naast het Landje.
Natuurlijk staat Bloemendaalse Gele op ons verlanglijstje van gewassen voor het Landje, en dat deze wens dit jaar al wordt vervuld is te danken op Lambert, die ons verraste mijn een doos voorgezaaide Bloemendaalse gele. Behalve de plantjes had hij ook een mengsel tegen knolvoet bij zich, een ziekte die de kool vaak teistert maar die op afstand kan worden gehouden als de plantjes in hun plantgat een mix meekrijgen van koeienmest, as en kalk.
Door een gelukkig toeval pasten de plantjes van Lambert precies met zijn twintigen in een bed en dat biedt een heel bevredegende aanblik! Nu nog een half jaar wachten, hopen op mooi weer, hopen dat de duiven eraf blijven, dat ze niet ondermijnd worden door veenmollen, dat ze een gepaste hoeveelheid regen krijgen en dan gaan we daar tegen november van smullen.