activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 27 juni 2010

kapschuur


Dit weekend is een begin gemaakt met de bouw van de kapschuur. Stoere mannen hebben zich gewaagd aan een bouwpakket van Staatsbosbeheer, dat (natuurlijk) toch niet zo eenvoudig in elkaar te zetten viel als de handleiding suggereerde...
Maar toen de eerste hindernissen eenmaal waren genomen en het team op elkaar ingespeeld raakte, ging het vlot! Hulde aan Bert, Frans, Hans, Hans, Jan, Michiel en Pieter, die zich letterlijk in het zweet hebben gewerkt in de bloedhitte om de kapschuur van de grond te krijgen.
Klik op de foto om een diavoorstelling van de heroïsche operatie te kunnen starten.
De oplettende kijker zal zien dat de kapschuur nog geen dak heeft, nog geen deur en nog geen voorkant. Wie de uitdaging op wil pakken om daar een handje bij toe te steken, kan zich melden via: kapschuur@landjevandeboer.nl. De opperbouwmeester zal dan laten weten wat en wanneer staan te gebeuren.

rondje door de tuin op 27 juni

Een rondje over het Landje gaf de volgende vondsten:
Jaap heeft het ons tijdens de workshop 'zaaien met Jaap' al voorspeld: die rode melde wordt een blikvanger! HIj krijgt gelijk.
De eerste bloeiende goudsbloem: niet alleen mooi, maar ook eetbaar, die vrolijke oranje bloemblaadjes.
De eerste echte appeltjes zijn al te bewonderen! Niet alle appelbomen produceren al fruit, maar de Glorie van Holland is meteen dit eerste jaar al in een royale bui.
De courgette bloeit! Een voorboede van een vracht courgettes?
Ook de braam bloeit. Duidelijk te zien dat de braam (verre) familie is van de roos.
In de schaduw van de gingko hebben de bosbessen het naar hun zin. Nog even wachten tot ze rijpen...
De eerste zonnebloem staat zonnig te wezen.
Spontane bermgasten zijn ook heel bekoorlijk.
De klimroos die de komende jaren in de boom mag klimmen laat alvast zien met wat voor bloemen ze straks de hoogte opzoekt.
Niet op de foto: geurende violier, een onooglijk plantje dat 's avonds verrukkelijk ruikt. Trouwens, de tuin is in het echt natuurlijk nog veel mooier dan met foto's is weer te geven. Kom vooral kijken, en luisteren naar de vogels, en ruiken aan de violieren!