activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


dinsdag 24 augustus 2010

duurzame BBQ

Afgelopen zaterdag weer een nieuwe primeur op het Landje: de eerste kookworkshop/aanschuifmaaltijd met ingredienten uit de tuin.
Eerst een rondje door de tuin: langs de kruiden om de vis mee te vullen, langs de courgettes voor op de BBQ, langs de bloemetjes voor in de bloemenboter, langs de aardappels om te poffen. En dan: schorten om en actie onder leiding van Herbert van restaurant Fleurie!
Salsa van de gepofte paprika's, een naamloos maar heerlijk smeerseltje van gepofte kloflook voor op de crostini's, taziki, couscous met heel veel verse peterselie, vier soorten kruidenboter
(waarvan één bloemenboter: kleine en grote meisjes hadden zich over het plukken ontfermd). Met de dwarrelwind was het een hele kunst om uit de rook te blijven en zonder tranende ogen die champignons, aubergines, dorades, courgettes en oesters van het rooster af te plukken.
Het resultaat was een in harmonieuze samenwerking bereid maaltje waar we tussen de appelbomen met een grote schare aanschuivers van hebben genoten!
Tot slot nog een primeur: we hebben een gastenboek waarin onder de bomen de belevenissen worden vastgelegd!