activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 31 oktober 2010

werkmiddag met pizza toe

a>(klik op de bovenste foto voor een diavoorstelling)
We hebben ons voor niets zorgen gemaakt over het weer en over de opkomst! Timmerlieden, gewapend met zagen, boren en lijmtangen, zijn in grote getale op komen dagen. We verkeerden in de luxe omstandigheid dat we twee stoere klussen konden aanpakken:
Het plaatsen van de schutting; de planken waren niet even lang, dus het vergde wat denkwerk om te zorgen dat de planken maximaal gebruikt konden worden, maar dat is gelukt! Het machinepark van de buren is nu aan het oog onttrokken.
en het voltooien van de brug; het brugdek zit erop, en de eerste staanders zitten vast aan de liggers. Dat klinkt simpeler dan het is, want dit speelt zich af boven een sloot... Bovendien moet het in een keer goed, want als zo'n schroef eenmaal in het hardhout zit, krijg je hem niet meer los!
Jaap maakte een rondje door de tuin en hielp ons herbruikbaar zaad te identificeren, dahlia's uit te graven en en passant gaf hij nog een kleine cursus fruitsnoeien. De eerste knoppen waar volgend jaar appels uitkomen (of in ieder geval appelbloesem...) hebben we met eigen ogen kunnen zien!
Ondertussen stookte de kleine pizzabakker zijn oven op. Teun en Wieger ontfermden zich over de kassa, zodat Koen en Mirthe zich geheel aan de pizza's konden wijden.
Hun oventje oogde weliswaar klein, maar omdat hij zo lekker heet was, kwamen daar in rap tempo pizza's uit: margarita, pikante, met ansjovis, met pompoen. Net voor de zon onderging waren ze los.
En dit plaatje behoeft geen toelichting!