activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


maandag 21 maart 2011

bomen planten op vrijwilligersdag


Zelden is het Landje van De Boer in één dag zo van aanzien veranderd als op 19 maart. Voor deze werkdag, waarbij het Landje aansloot bij de vrijwilligersdag van 'NL doet', stond het planten van bomen op het programma. Fikse bomen met flinke kluiten werden geleverd, die straks schaduw gaan geven, heerlijk gaan geuren, mooie bloemen produceren, een schuilplaats bieden aan vogels en plukgroen leveren voor boeketten. Viburnumspecialist Ward van Teilingen, die de bomen eigenlijk alleen maar kwam brengen, heeft uiteindelijk de hele dag bezielende leiding gegeven aan deze operatie!
Wethouder van (onder andere) milieuzaken Annemieke Schep stak ook de handen uit de mouwen en nam eigenhandig een bed onder haar hoede, dat er aan het eind van de middag pico bello onkruidvrij en omgespit bijlag.
Nog een hoogtepunt was het planten van een walnotenboom. Dankzij de steun van mevrouw Blok en Stef en Herbert van restaurant Fleurie is dat een vijftien jaar oude boom geworden die komend jaar al noten zou moeten geven. Zonder het kraantje van hovenier Hans Stolvoort hadden we hem niet op zijn plek gekregen. Een mooi spektakel was het wel!
Met de andere bomen was het een kwestie van handwerk, en goed mikken in een plantgat van de goede diepte. We verheugen ons er enorm op om deze bomen de komende weken in blad te zien schieten!
Tot slot nog een woord van dank aan de bomenleveranciers, die ons fijne kortingen gaven: kwekerij Esveld, viburnumcollectie Ward van Teylingen en boomkwekerij Mabo.