activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 8 mei 2011

zaaien met jaap

De ham vraag dit jaar was natuurlijk: hoe kun je zaaien bij zulk droog weer? wat zijn de 'do's & don't's'? Wel of niet een laagje grasmaaisel over het zaaisel bij wijze van mulch om tegen uitdroging te beschermen? Jaap: alleen bij de grote zaden, anders komen ze er niet door. 's ochtends gieteren om te voorkomen dat je nachtelijk bezoek van slakken lokt? Jaap: doe wat het beste werkt, maar 's avonds is praktisch en je planten kunnen langer genieten van het vocht voor het overdag weer verdampt. En slakken komen toch!
Dit jaar is vooral veel gezaaid in de moestuin. De aarde bleek onder de laag (inmiddels volledig uitgedroogde) compost, die er in februari op is aangebracht, nog verrassend onuitgedroogd. Wel moesten we de compost eerst een beetje door de aarde spitten alvorens te zaaien. Uit de hand een geultje trekken en daar het zaad in 'draperen'. Om pollen papaver en viooltjes zaaiden we heen.
Hoewel de workshop 'zaaien met Jaap' heette, bestond een belangrijk deel van de werkzaamheden uit 'planten met Riet en Leontine'. Dankzij de kwekers Marco van Noort en Leon Hereijgers, die ons onbehoorlijk hebben gematst, konden we beschikken over kratten vol salvia's, pennisetums en ander veelbelovend vaste plantenspul. Die moesten natuurlijk allemaal gedompeld en de grond in. Het was behoorlijk aanpoten om alles voor elkaar te krijgen. Gelukkig was de koude aardappelsoep bij de lunch een opkikkerje om er nog een paar uur tegenaan te gaan! Hulde voor het team vrijwilligers dat niet rustte tot de laatste plant op zijn plek stond!