activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


maandag 20 juni 2011

koken, roken, ruiken en plukken met de rabobank

Wegens succes op herhaling: Rabobank Haarlem en Omstreken bood afgelopen zondag haar leden weer een evenement aan op het Landje van De Boer: een middag met vier gevarieerde workshops. Gelukkig bleef het de hele middag droog en kon iedereen op en top genieten van alle kleuren, geuren en smaken die het landje te bieden heeft.
Kleur kwam vooral aan bod in de workshop van Anneke rond het thema bloemen. Kijken, combineren, experimenteren. Pastel of juist knal, het grote gebaar of het subtiele arrangement. Omdat veel van de prachtige bloemen waar Anneke mee werkt vaak niet te koop zijn bij een bloemenwinkel, gaf ze ook uitvoerige tips hoe je deze planten zelf in je tuin kunt kweken.
In de geimprovisseerde keuken in de schuur heersten de geuren en smaken van Italie die Terri daar toverde. Terri, in het dagelijks leven creatief directeur van Slowworld aan het Donkere Spaarne in Haarlem, gebruikte de heerlijke verse kruiden van het Landje in een paddenstoelengerechtje dat werd ingemaakt en in een geitenkaasgerechtje dat we dezelfde middag nog hebben opgegeten. Terri's recept vind je hier.
Bij Ronald en Jan rook het vooral naar rook, bij hun workshop 'groenten op de BBQ'. De wind zorgde voor de nodige uitdaging, en aangezien dit echte vuurtje geen knoppen had voor hoger en lager, zette Ronald de gieter in. Met weinig middelen (een mes, zout, olijfolie, lekkere groenten, een vuurtje) veel resultaat! En wat blijken groenten dan veel smaak te bieden te hebben!
We mogen Sonya een 'kruidenvrouwtje' noemen. Haar workshop leidde langs de kruidenbedden en was een feestje voor de neus. Dankzij Sonya's kruidenkennis ging voor iedereen een nieuwe wereld open.