activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


dinsdag 15 mei 2012

Zaaien met Jaap, deel III

Voor de derde keer op rij gaf hovenier Jaap Kuijpers een workshop zaaien op het Landje van De Boer. Ook Jaap begint zorgvuldig de instructies op het pakje te lezen. Aan zo'n zaadje kun je immers niet afzien of het in mei of in juni geplant wil worden, en of het een licht- of donkerkiemer is. Ook niet onbelangrijk: kijken hoe vers het zaad is. Zaad dat over datum is, hoef je niet per definitie af te schrijven, maar de kiemkracht gaat er wel op achteruit. Compenseer dat door wat dichter te zaaien.
Overigens hoeft bijna niemand te worden aangespoord om dichter te zaaien, eerder moeten we worden afgeremd om niet te dicht te zaaien.
Misschien wel de belangrijkste tip (en dat staat dan weer nooit op zo'n zaadzakje) is de aarde, nadat het zaad weer hebt toegedekt, vooral goed aan te stampen: met de handpalm, of met de platte kant van een schop, of met de voeten. Als je de aarde weer lekker aandrukt, kan het minder snel uitdrogen en tegelijkertijd komt het zaadje maximaal in aanraking met het vocht in de aarde. En dat is precies wat een zaadje nodig heeft om het wonder van de ontkieming op gang te brengen!
Nu is het zaak om het onkruid op afstand te houden om 'onze' zaadjes op voorsprong te zetten. Jaap komt over een paar weken terug om te kijken of we de zaak wel goed in de hand houden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten