activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


vrijdag 20 januari 2012

'lekker naturel' blijkt goede slagzin

Op 19 januari was het politieke jongerendag in de gemeente Bloemendaal. Dat betekent dat scholieren van de derde klas van de drie middelbare scholen in de gemeente (Hartenlustschool, Kennemer Lyceum en Montessori Lyceum)kennis maken met het reilen en zeilen van de locale politiek. Met niet alleen een rondleiding door het gemeentehuis, maar inclusief eigen denkwerk, debat en besluitvorming.
Om het superecht te maken stond er 1500 euro op het spel, die besteed kon worden aan een project van een maatschappelijke organisatie. Er waren zes kandidaten, waaronder het Landje van De Boer (maar ook Thijsse's Hof, de Zonnebloem,Oldenhove, de bibliotheek en het JIP dongen mee), en zes groepjes leerlingen. Die moesten, met hulp van raadsleden en ambtenaren, een projectvoorstel voorbereiden, inclusief begroting, en dat 's avonds in een vergadring van de jongerenraad presenteren en verdedigen.
Het was allemaal superecht, met microfoons, camera's, een livestream via de website van de gemeente (het debat is hier nog terug te zien ) en dat alles voorgezeten door de burgemeester, die werd geflankeerd door de griffier en de weghouder van onderwijs.
Er werd fantastisch gedebatteerd, er werden scherpe vragen gesteld. Met het motto 'lekker naturel!' stonden Kim, Benjamin, Merijn en Barend van de Hartenlustschool pal voor hun voorstel om op het Landje een houtoven te realiseren, zodat er pizza's gebakken kunnen worden, zodat het Landje op die manier aantrekkelijk wordt voor jongeren. Maar ook de ouderen van Oldenhove mochten komen, en ook de Zonnebloem mocht pizza's komen bakken voor hun eenzame doelgroep. Strategisch een heel goede zet om ook de andere organisaties te laten delen!
Een strategie die werd beloond, want na stemming bleek het voorstel voor een houtoven voor het Landje van De Boer de meeste stemmen te hebben gekregen.
Hartenlustkanjers: hartelijk dank dat jullie deze prijs voor het Landje in de wacht hebben gesleept!(rechts op de foto: Barend en Merijn)